iedereen samen, samen één

Voedselpakket aanvragen

Hulp nodig?

Stichting Salaam helpt kwetsbare gezinnen, vluchtelingen en dak- en thuislozen. Heb jij, of iemand die je kent, hulp nodig? Dan ben je zeker niet alleen. Jaarlijks delen we bij onze voedselbank in Rotterdam ruim 10.000 halal voedselpakketten uit aan mensen die hiervoor in aanmerking komen. Wij werken zonder wachtlijsten, zodat iedereen die het nodig heeft direct hulp krijgt. Lees hier alles over het aanvragen van een halal voedselpakket.

Wie mag een voedselpakket aanvragen?

Voedselpakketten zijn voor mensen die maandelijks weinig geld overhouden om van te leven. Hiervoor hanteren wij een vast bedrag. Iedereen die hieraan voldoet mag een voedselpakket aanvragen.

Hoeveel geld mag je overhouden om een voedselpakket aan te vragen? 

Om voor een voedselpakket van Stichting Salaam in aanmerking te komen mag je bij ons als alleenstaande maximaal €300,- per maand overhouden. Per persoon, ook kinderen, komt hier €110,00 bij. Het gaat hierbij om het bedrag dat er na de vaste lasten maandelijks overblijft voor levensonderhoud, zoals eten en kleding. Met vaste lasten bedoelen we kosten zoals huur, water, gas en licht. Hier vallen ook aflossingen onder. Om de berekening te verduidelijken zie je hieronder een aantal voorbeelden van verschillende situaties.

 

Gezinssituatie

Alleenstaande

Echtpaar

Gezin van vier

Maandelijks bedrag voor levensonderhoud

€300,-

€410,-
(€300,- + € 110,-)

€ 630,-
(€ 300,- + € 110,- +
€ 110,- + € 110,-)

Hoe kan je een voedselpakket aanvragen bij Stichting Salaam?

Om te beoordelen of een aanvrager in aanmerking komt voor een voedselpakket hebben wij een aantal documenten nodig:

  • Bankafschriften van de laatste drie maanden
  • Indien aanwezig: bankafschriften van de spaarrekening van de laatste drie maanden
  • Kopie legitimatiebewijs van alle gezinsleden
  • Indien er sprake is van bewind of schuldsanering: een bewijsstuk hiervan

Een aanvraag met deze documenten mag gemaild worden naar: aanvraag@stichtingsalaam.nl

Hoe werkt het uitdelen van voedselpakketten?

Wanneer een voedselpakketaanvraag is goedgekeurd, wordt de aanvrager structureel voorzien van voedselpakketten. Eén keer per jaar voeren wij een herintake uit, behalve wanneer er sprake is van bewindvoering of schuldsanering. Wij werken niet met een wachtlijst. Ook wordt niemand automatisch uitgeschreven na drie jaar. Eén keer in de twee weken delen wij halal voedselpakketten uit in Rotterdam e.o. Deze dienen opgehaald te worden, wij bezorgen niet.   

Een voedselpakket aanvragen of meer informatie?

Een voedselpakket aanvragen kan door een mail met alle documenten te sturen naar aanvraag@stichtingsalaam.nl. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.