iedereen samen, samen één

Terug op Lesbos na 2 jaar

16625116_e80ab5785e

Het avontuur Lesbos zit er weer op. De afgelopen 14 dagen hebben we meegewerkt met Home4All, een Griekse non-profit organisatie die zich al vanaf 2014 24/7 inzet voor vluchtelingen en arme bewoners.

In de 1e week is het transport van Christian Refugee Relief aangekomen met o.a. 15 pallets aan spullen die wij hebben ingekocht met jullie gedoneerd geld (met een waarde van ruim € 10.000). We hebben alle pallets verwerkt in “The Warehouse van Home4All en de rest van de opslag mooi opgeruimd.

We hebben dagelijks meegeholpen met het voorbereiden en uitdelen van ruim 1000 maaltijden voor zieke mensen op het vluchtelingenkamp en degene die in quarantaine zitten. Daarnaast werden de maaltijden uitgedeeld aan vluchtelingen in de gevangenis, aan honderd vrouwen en kinderen van opvang WWBT-Hellas (dagelijks worden er activiteiten voor deze vrouwen en kinderen georganiseerd) een school waar vluchtelingenkinderen les krijg en aan een aantal arme Griekse mensen die op het eiland wonen. Daarnaast werden er ook maaltijden verstrekt aan homeworkers (dit zijn de mensen die in een soort van moestuin werken) die onderdeel is van Home4All. Deze werkzaamheden voerden wij 7 dagen per week uit.

2 x per week hebben wij aan 600 kinderen een ontbijtje uitgedeeld. Ter plekke hebben wij meegekregen dat de financiën voor de ontbijtjes helaas is stopgezet waardoor Home4All genoodzaakt is om vanaf december te stoppen. We hebben gelijk een inzamelingsactie opgezet en we kunnen er bijna voor zorgen dat de maand december is gedekt. Op dit moment missen we nog € 194,00. tps://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html…

Daarnaast hebben we nog 2 andere projecten ondersteund. We hebben geld ingezameld voor het aanschaffen van 6 laptops en 6 headphones zodat er computerlessen plaats kunnen vinden in de opvang van WWBT-Hellas. Voor het Hopeproject wat het gehele jaar door plaatsvindt hebben wij een eenmalige donatie gedaan van melk, sap en koekjes. Ook hebben we de begraafplaats bezocht. Deze zag er ontzettend slecht uit en we hebben met elkaar besproken om te kijken hoe we dit kunnen gaan onderhouden. Hierover komen we op een later tijdstip terug.

Als afscheidscadeau hebben wij een laptop gefinancierd voor Home4All. Door deze laptop kunnen zij het systeem van hun winkel waar zij olie en zeep verkopen laten draaien en hierdoor verkopen.

We kijken terug op mooie, vermoeiende maar emotionele dagen waarin we hard hebben gewerkt. Op naar onze volgende reis naar Athene in januari 2022.