Onze visie is een samenleving creëren waarin iedereen gelijke kansen heeft en zich welkom voelt, ongeacht afkomst of geloof.
De missie van Stichting Salaam is glashelder: sinds 1999 helpen wij mensen in nood, ongeacht wie ze zijn of waar ze vandaan komen. Of het nu gaat om inwoners van Rotterdam, of vluchtelingengezinnen aan de grenzen van Europa. Wij zijn er om hun basisbehoeften te vervullen en kansen te creëren voor een betere toekomst.
Stichting Salaam is opgericht vanuit het hart en de straat. Wij weten als geen ander hoe het is om met je ziel onder de arm te lopen. Wij herkennen het en begrijpen wat er nodig is om patronen te doorbreken en verder te kunnen, zonder ooit nog terug te hoeven kijken.
Intercultureel Vrouwencentrum Salaam is de grondlegger van Stichting Salaam. Opgericht door een aantal daadkrachtige vrouwen, waar het geloof én het geloof in de medemens de aanleiding vormden om zich onvoorwaardelijk in te zetten voor de gezinnen die er op een onaangename manier alleen voor stonden. Zaken als status, religie, gezinssamenstelling of achtergrond deden er niet toe, er werd altijd direct gehandeld waar kinderen de klos waren of raakte te worden.
Die geest van vastberadenheid leeft nog steeds voort en drijft alles wat we doen. Wij winden nergens doekjes om, zijn no nonsens en staan gewoon altijd paraat. Want niemand mag er alleen voor staan, punt.
Met de Islam als leidraad zijn wij er voor iedereen die het moeilijk heeft, om welke reden dan ook. Of zij nu in de knel zitten door persoonlijke problemen, geldzorgen, of hun land moesten verlaten vanwege geweld, vervolging of onderdrukking, onze stichting is er voor iedereen.
We bieden noodhulp, warmte, directe hulp en kansen. Net alleen in onze stad Rotterdam, maar overal waar we kunnen helpen. We werken grenzeloos samen met organisaties en vrijwilligers die zich dag en nacht inzetten voor mensen in nood. Dit alles doen we vanuit ons geloof, dat ons aanspoort om de minderbedeelden in onze samenleving te helpen.
Directe noodhulp | Sociale ontwikkeling en verbinding | Lokaal, internationaal en intercultureel samenwerken |
Het bestuur van Stichting Salaam bestaat uit drie leden. Naast ons bestuur zijn er tientallen toegewijde vrijwilligers die meehelpen in verschillende rollen, van marketing en communicatie tot operationele taken. We zijn een inclusieve groep, wat betekent dat we makkelijk contact kunnen leggen met mensen die extra steun nodig hebben.
Sinds 2018 werken we ook samen met Bureau Halt. Elk jaar begeleiden we gemiddeld tussen de 10 en 20 jongeren die een taakstraf moeten uitvoeren. Ze worden ondersteund door ons team van zorgvuldig geselecteerde en ingewerkte vrijwilligers.
Het succes van Stichting Salaam is te danken aan de toewijding van onze vrijwilligers en de gulle donaties en acties van onze donateurs en ondernemers die ons werk een warm hart toe dragen. Samen werken we aan een betere gemeenschap.
“Stichting Salaam is een groot hart waar iedereen in past! Moslim of geen moslim, alleenstaand, een groot gezin, iedereen is welkom! De liefdadigheid wordt door de vrijwilligers gedaan om één reden en dat is omwille van Allah subhanahu wa ta'ala. Trots ben ik zeker! Om deel te mogen zijn van zo’n prachtige stichting. Je kan zien dat iedereen met volle passie de liefdadigheid uitvoert ♥️.”
Ook op jouw manier bijdragen aan Stichting Salaam?
Help mee aan het creëren van een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft en zich welkom voelt.
Interculturele Stichting Salaam
KvK-nummer: 24302172
IBAN: NL46INGB0006775224