iedereen samen, samen één

Geld of houdbaar voedsel doneren?

Wij helpen kwetsbare gezinnen, dak- en thuislozen in Rotterdam en vluchtelingen binnen en buiten Nederland. Jaarlijks delen we bij onze voedselbank ruim 10,000 pakketten uit en we doen nog veel meer. Om dit te kunnen blijven doen hebben we jouw hulp nodig. Door te doneren help jij mee om gezinnen en kwetsbaren te ondersteunen en hun situatie dragelijker te maken.

 

met jouw donatie maken we het verschil

Stichting Salaam helpt mensen in nood, ongeacht wie ze zijn. Met de Islam als leidraad zijn wij er voor iedereen die het moeilijk heeft, om welke reden dan ook.

In Rotterdam gaan we op onze eigen manier te werk, gebaseerd op gelijkheid. We helpen kwetsbare bewoners om weer in hun kracht te staan, zodat ze vol vertrouwen de touwtjes van hun eigen leven kunnen oppakken. Aan de grenzen van Europa werken we met partners om vluchtelingengezinnen te voorzien van basisbehoeften.

Help mee als donateur

Het doneren van geld of houdbare levensmiddelen is een geweldige manier om bij te dragen aan onze missie.

Help mee als ambassadeur

Doneren in de vorm van onze naam verspreiden is ook een zeer welkome bijdrage. Vertel alles en iedereen over ons door ambassadeur te worden.  

Help mee als vrijwilliger

Ondersteun ons bij onze projecten door je handen uit de mouwen te steken, zoals meehelpen bij onze voedselbank of achter de schermen.

Help mee als organisatie

Ook bedrijven steunen ons al jaar en dag bij onze projecten. Bijvoorbeeld door giften en donaties van houdbare levensmiddelen. Ook kun je fysiek een bijdrage leveren.

Wij kunnen dit niet alleen.

Help mee

Om dit te kunnen blijven doen hebben we jouw hulp nodig. Wil jij ons helpen gezinnen en kwetsbaren te ondersteunen en hun situatie draaglijker te maken? Je kunt op verschillende manieren bijdragen, zoals doneren, een benefietactie voor ons organiseren, of als vrijwilliger meewerken. Iedere bijdrage maakt een groot verschil.

anbi status

Stichting Salaam heeft sinds 2014 een ANBI status. ANBI staat voor ‘algemeen nut beogende instelling’. Om deze status te krijgen en houden, moet een instelling zich inzetten voor het algemeen belang. Hier zijn strikte regels aan verbonden, bijvoorbeeld dat al onze inkomsten gaan naar het behalen van onze doelen. Als donateur ben jij er daarom van verzekerd dat jouw gift naar een écht goed doel gaat. Ook mag je giften onder bepaalde voorwaarden aftrekken van de belasting en betalen wij niet over de schenkingen die wij ontvangen.

kom in actie

Het is ook mogelijk om ons te ondersteunen door een eigen (geld)inzamelingsactie te starten. Organiseer bijvoorbeeld een benefietfestival, ren mee met een marathon, lever lege flessen en blikjes in: wij waarderen iedere bijdrage. We horen graag welke ideeën jij hebt voor een inzamelingsactie.

wie je steunt

Benieuwd bij welke projecten jij ons kunt ondersteunen? Weten waar je geld naartoe gaat? Wij staan voor transparantie en betrouwbaarheid. Met iedere vorm van steun kunnen wij een positieve impact hebben op het leven van kwetsbare mensen en wij zien er persoonlijk op toe dat dit goed terecht komt. Samen maken we het verschil.

Met deze organisaties maken wij het verschil

Heb je ideeën voor een inzamelingsactie, wil je anoniem doneren of heb je andere vragen?

NEEM CONTACT MET ONS OP

 0685376245

info@stichtingsalaam.nl