iedereen samen, samen één

Maatschappelijke hulp in Rotterdam

Met de Islam als leidraad zijn wij er voor iedereen die het moeilijk heeft, om welke reden dan ook. We bieden noodhulp, warmte, directe maatschappelijke hulp en kansen in Rotterdam en het buitenland.  We werken grenzeloos samen met organisaties en vrijwilligers die zich samen met ons inzetten voor mensen in nood.

Onze maatschappelijke hulp

Onze inzet is gericht op het bieden van maatschappelijke hulp in Rotterdam. Onze belangrijkste maatschappelijke diensten zijn:

Halal voedselbank

We voorzien gezinnen van noodhulp en voedselhulp, waarbij we speciale aandacht besteden aan afkomst en geloof.  

Dak- en thuislozen

Tijdens de koude wintermaanden bieden we warme maaltijden en essentiele benodigdheden aan dak- en thuislozen in Rotterdam

Vluchtelingen hulp

We ondersteunen vluchtelingen met voornamelijk noodhulp. 

(Ex) -gedetineerde

We begeleiden en ondersteunen (ex-) gedetineerden bij hun re-integratie in de samenleving. Ook werken we samen met Bureau Halt en bezoeken wij gevangenissen.

Onze maatschappelijke hulp richt zich op drie belangrijke pijlers. We geloven in het versterken van de sociale ontwikkeling en het bevorderen van inclusiviteit binnen onze gemeenschap. Met onze directe noodhulp staan wij klaar om hulp te bieden wanneer dat het hardst nodig is, lokaal, internationaal en intercultureel. Wij zijn toegewijd aan samenwerken met diverse gemeenschappen, ongeacht hun achtergrond of afkomst.

Wat ons uniek maakt

  • Wij zijn een islamitische voedselbank: onze voedselpakketten zijn halal
  • Wij hanteren geen wachtlijst voor onze (halal) voedselbank
  • Gezinnen die gebruik maken van onze voedselbank worden niet na drie jaar uitgeschreven
  • Naast het structureel uitdelen van halal voedselpakketten, bieden wij ook noodpakketten
  • Wij helpen iedereen die dat nodig heeft, ook migranten zonder verblijfsstatus

Help ons helpen

Om echt het verschil te kunnen maken hebben we jouw hulp hard nodig. Wil je meehelpen aan het verbeteren van de toekomst? Bekijk op welke manieren je ons kan ondersteunen:

Overige maatschappelijke projecten

Naast onze vaste focuspunten, werken we ook regelmatig aan losse projecten:

Voedselhulp in Marokko

Waterputtenproject

Bijdrage Clubhuis Rio de Janeiro

Met het offerfeest hebben we ruim 150 gezinnen in Marokko voorzien van een uitgebreid voedselpakket. Daarnaast hebben we ook 5 gezinnen voorzien van een offer.

In februari 2024 gaan we naar Pakistan om daar een aantal waterputten te openen en behoeftigen in deze dorpen te voorzien van een voedselpakket.

We hebben 95 kinderen voorzien van voetbalschoenen en een bijdrage voor het clubhuis. Wanneer deze gereed is kunnen kinderen na schooltijd hier o.a. bijles en Engelse les krijgen.

Meer over ons weten?

Met onze interculturele maatschappelijke hulp willen wij een positieve impact hebben op het leven van kwetsbare mensen. In Rotterdam en ver daarbuiten. Of het nu gaat om het voorzien in basisbehoeften via onze voedselbank, het ondersteunen van dak en thuislozen, het helpen van vluchtelingen in binnen- en buitenland, of het begeleiden van veroordeelden naar een betere toekomst. Stichting Salaam is er voor iedereen.

Vragen of meer informatie? Neem contact met ons op